De optimale setup voor uw golfclubs achterhalen.

De ideale afstelling voor uw golfclubs toepassen.

Een nieuwe set op basis van uw fittingsessie.

Breng uw golfclubs terug in vorm.

De optimale setup voor uw golfclubs achterhalen.

FITTINGSESSIE

Een Fittingsessie bij De Golfdokter houdt in dat we op zoek gaan naar de optimale specificaties voor uw golfclubs. Dit doen wij door een reeks van statische metingen en dynamische testen om de volgende specificaties te bepalen;

Lengte van de golfclubs

Pas uw clubs aan op uw ergonomie.

Felexibiliteit van de shaft

Pas de shaft aan op uw niveau.

Type shaft

Pas het gewicht, balans, buigpunt en torsie aan.

Gripdikte & Griptype

Pas uw clubs aan op uw stijl.

LOFT

Geef uw balvlucht hoogte of laagte.

LIE

Geef uw balvlucht richting.

De ideale afstelling voor uw golfclubs toepassen.

Loft & Lie sessie

De loft en lie zijn belangrijke aspecten van uw golfclubs. Deze twee begrippen hebben namelijk invloed op de hoogte, vertrekrichting, spin en balvlucht.

Er zijn daarnaast nog een aantal factoren die ervoor zorgen dat het verstandig is om extra aandacht te besteden van loft en lie van bestaande en nieuwe golfclubs:

Fabrieksinstellingen

De standaard lofts en lies verschillen per merk of per model

Tolleranties

Al vanaf de fabriek zitten er toleranties in de afstelling

Buigen

Door intensief te spelen, kunnen de clubs buigen

Bij een loft en lie sessie van de golfdokter meten wij uw hele set door, bepalen wat de juiste afstelling is en stellen ter plaatse de set direct voor u af. De meting, analyse en aanpassingen krijgt u mee in uw doktersrapport.

Een nieuwe set op basis van uw fittingsessie.

Nieuwe clubs

Als u op zoek bent naar nieuwe clubs dan doet De Golfdokter dit op basis van een fittingsessie waarin wij beginnen om de juiste specificaties voor u te bepalen. Daarna zullen wij kijken wat de voordelen zijn van de juiste specificaties en kop-shaft combinaties ten opzichte van uw huidige set.

De Golfdokter kan uw bestaande golfclubs aanpassen, echter is in sommige gevallen een nieuwe club of set het beste advies. Dan kunt u bijvoorbeeld denken aan technologische vooruitgang, verbeterde vergevingsgezindheid of aanpassingen die beter passen bij uw spel.

Wij werken op dit moment samen met Mizuno en met Titleist.

Breng uw golfclubs terug in vorm.

Regrip & Reparatie

Helaas komt het wel eens voor dat uw club gerepareerd moeten worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn als u een van uw shafts gebroken heeft.

In onze werkplaats kunnen wij uw clubs terugbrengen in de originele staat, of modificeren qua shafts, loft en lie, ferrules of van nieuwe grips voorzien.